Frumusete si ingrijire · Matar.ro · Sfaturi

Greseli pe care le faci in ingrijirea pielii tale

piele1Intr-un exces de zel, anumite femei au tendinta sa faca anumite “pacate” in procesul de ingrijire a pielii. Cu toate ca intentiile tale sunt bune, risti sa provoci o serie de probleme care vor avea efecte negative la nivelul pielii pe termen lung. Iata cateva dintre aceste greseli.

Exfolierea excesiva

Cu toate ca exfolierea este un proces absolut necesar si benefic, realizat in exces acesta poate deregla pH-ul natural al pielii si poate conduce la deshidratarea, iritarea si uscarea pielii. Daca ai pielea destul de grasa si imbacsita, poti exfolia pielea cu un buretel special, de maxim doua ori pe saptamana. Daca pielea ta nu se confrunta cu mari probleme, poti opta pentru o masca exfolianta, de doua ori pe saptamana.

Eliminarea unui cos in momentul in care apare

Stim ca nu iti place sa iesi pe strada cu un cos imens pe obraz, insa “stoarcerea” acestuia nu este cea mai buna solutie. Cel mai bine este sa il acoperi si sa il lasi sa se vindece de la sine. Poti grabi acest proces daca aplici, pe timpul noptii, o cantitate mica de pasta de dinti pe zona respectiva. Acest mic truc va face minuni.

Utilizarea cremei cu SPF doar atunci cand iesi afara

Crema cu protectie solara este obligatorie daca iti doresti o piele frumoasa si tanara pentru mult timp. Stii deja: cauza numarul 1 de imbatranire prematura a pielii este expunerea la soare, insa multe femei nu realizeaza ca soarele le poate afecta chiar si atunci cand merg cu masina sau cand se afla la birou (daca stau langa fereastra). Asadar foloseste crema cu protectie UV zi de zi, chiar si atunci cand mergi doar sa faci cateva cumparaturi in zona in care locuiesti.

Comentarii

Leave a comment

Back To Top