curatare interior pantofi
Sfaturi

Cum sa elimini mirosul neplacut din pantofi

pantofi

Pantofii care sunt purtati zilnic au tendinta sa dezvolte foarte multe bacterii care, la randul lor, provoaca aparitia mirosului neplacut. Iar aceasta problema este de-a dreptul neplacuta si dizgratioasa – indiferent din punctul din care o privesti.

Totusi, nu exista motive de ingrijorare pentru ca aceasta problema nu este una imposibil de rezultat. Iata ce ai de facut in cazul in care pantofii tai au dezvoltat un miros neplacut:

1. Alterneaza purtarea pantofilor. Incearca sa nu porti niciodata doua zile sau chiar trei zile la rand aceeasi pereche de incaltari.

2. Scoate incaltamintea pe balcon sau undeva in aer liber in fiecare seara. Doar asa interiorul pantofilor se va aerisi.

3. Spala periodic interiorul pantofilor cu un amestec format dintr-o lingura de bicarbonat de sodiu si o ceasca de otet. Lasa amestecul in interiorul pantofilor timp de 20 de minute, iar apoi clateste cu apa rece din belsug.

O alta varianta care distruge bacteriile este congelarea. Adauga incaltarile intr-o punga din panza si pune-le in congelator timp de 12 ore.

4. Atunci cand lasi pantofii la aerisit, pe balcon, adauga in ei un saculet mic in care se afla cafea proaspat macinata. Efectul va fi uimitor. Poti inlocui cafeaua macinata cu o lingura de bicarbonat amestecata cu 3 picaturi de ulei esentiale de lavanda, menta sau eucalipt.

De asemenea, nu uita sa folosesti spray-uri speciale care impiedica piciorul sa transpire.

Comentarii

Leave a comment

Back To Top